UGGLANS MÅNADSBOK

21 JULI - 20 AUGUSTI 2016

Ugglan dödar bara om natten

Ugglan dödar bara om natten av
Samuel Bjørk,
pris 199 kr, 21 juli - 20 augusti

En flicka hittas mördad i skogen. Hon ligger på en bädd av fågelfjädrar, i en cirkel av ljus. Kriminalkommissarie Holger Munch och hans kollega Mia Krüger står först handfallna inför vad som ser ut att vara ett ritualmord. Snart blir de kontaktade av en anonym hacker som påstår sig ha funnit en makaber film på nätet, en film som ger nya otäcka insikter i den mördade flickans öde.

UGGLANS MÅNADSPOCKET

21 JULI - 20 AUGUSTI 2016

Färjan
Färjan av Mats Strandberg,
pris 59 kr, 21 juli - 20 augusti

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Nyheter

 

LasseMajas sommarlovsbok

LasseMajas sommarlovsbok av Martin Widmark och Helena Willis

Äntligen sommarlov! Här får du en massa kul aktivitetstips som räcker hela sommarlovet! Och förutom tips på en massa roliga aktiviteter och pyssel, hittar du dessutom en nyskriven berättelse av Martin Widmark om en lurig deckartävling på Valleby skola.

Störst av allt

Störst av allt av Malin Persson Giolito

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs 18-åriga Maja inför rätta.Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär.

Alla dessa hemligheter

Alla dessa hemligheter av Annika Estassy

Inte en enda tår fäller Louise när hon ser sin makes kista sänkas ner jorden. Efter 34 år som lojal och trogen hustru till Konrad vågar hon äntligen drömma om att skapa sig ett eget liv. Men uppvaknandet blir hårt när hon inser att det enda hon fått ärva är skulder och problem. Hon flyr till sin syster i Frankrike.

Mera fart Mamma Mu

Mera fart Mamma Mu! av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Sommardag vid bryggan. Mamma Mu prövar ett cyklopöga och leker med småbåtarna. Men Kråkan vill ha mera fart och spänning. Han gillar racerbåtar. Kråkan får en idé. Nu ska han konstruera en egen racerbåt.

Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll av Olof Lundh

Olof Lundh är reporter och krönikör på TV4, C More och Fotbollskanalen.se. Han driver även Sveriges största sportpodd och blev utsedd till Årets Sportjournalist 2015. Här skriver han om sina erfarenheter från de 20 år han bevakat fotboll, och då kanske främst om vad som sker utanför linjerna. En kritisk och kärleksfull beskrivning av vår största idrott.

Stjärndamm

Stjärndamm av Lars Wilderäng

Den civilisation som sakta men säkert byggdes upp igen, 10 år efter Nedsläckningen, är nu krossad. Inga kulor i världen kunde skydda dem mot den fiende som var nära att förinta dem alla. Och som visade sig vara värre än den mest fasansfulla mardröm. Den actionfyllda och avslutande delen i Stjärntrilogin.

Tre minuter

Tre minuter av Roslund & Hellström

Piet Hoffmann från Tre sekunder är tillbaka i en thriller i världsklass som rör sig mellan Sverige, USA och Colombia. Långt ifrån Sverige har han nu på amerikanska polismyndighetens uppdrag infiltrerat sig djupt in i kokainmaffians hjärta. Han ska, igen, möta kriminalkommissarie Ewert Grens. Men den här gången kämpar de på samma sida.

Disa

Disa av Denise Rudberg

Disa, Simone och Mercedes är Sthlmqueens, ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. Väninnorna betyder allt för Disa och livet är för det mesta en fest. Men allt är inte glammigt i hennes liv. Problem med kärlek och jobb kommer på löpande band och till slut rämnar fasaden.

Gelato! Äkta italiensk glass

Gelato! Äkta italiensk glass av Samantha Santambrogio-Öberg

Med sina rena smaker och lena, krämiga konsistens brukar italiensk glass anses som godast i världen. Nu kan du göra äkta italiensk glass hemma i ditt eget kök, som smakar lika ljuvligt som på Roms bästa gelateria. Här finns de klassiska och traditionella recepten: pistacchio, nocciola, cioccolato, stracciatella, här finns smakintensiva bärsorbeter och läskande granita - laga och njut!